DIEREN

NEI bij Dieren:

NEI bij dieren gaat ongeveer hetzelfde in zijn werk als bij mensen. Dieren kan ik op 2 manieren benaderen. Oftewel werk ik met mijn biotensor of we plaatsen het dier binnen het “energetische veld” van het baasje & behandel ik het dier via het baasje. Werken met de biotensor is ook aangewezen wanneer we werken met angstige of agressieve dieren.

Vaak behaal ik bij het dier het beste resultaat als ik achteraf ook een NEI sessie uitvoer op het baasje of iemand anders die zeer close is met het dier. Dit is voornamelijk bij paarden of honden zo, bij katten komen we dit veel minder tegen. Dieren hebben slechts 9 eigen hoofdemoties & alle andere emoties zijn overgenomen (van de fokker, van het baasje of iemand die er close mee is).

Bij zwaar getraumatiseerde dieren kan het resultaat wat langer op zich laten wachten. Ik adviseer niet op te geven na een eerste sessie zonder zichtbaar resultaat. De kans bestaat dat u pas zichtbaar resultaat bereikt na 3 keer.

Fysieke klachten:

Gewrichts- en spierpijnen, artrose, reuma, auto-immuunziekten, huidklachten zoals uitslag en eczeem, intoleranties en allergieën, maagklachten, verteringsproblemen, diabetes, weinig eetlust, overgewicht, …

Emotionele klachten en gedragsproblemen:

Stress, angsten allerlei (autorijden, vuurwerk, deurbel, verlating, bepaalde type mens,…), rouwen (om mens of ander dier), herhalende patronen, onzekerheid, nerveus of schrikachtig gedrag, niet aangelijnd willen worden, schrik van halsband, angst voor trailer/vervoer, wennen aan een nieuwe stal/omgeving, te veel of te zwaar trainen, last van andere dieren, het missen van nestgenoten of moederhond ,ongewenst gedrag: bokken, steigeren, bijten, agressie, blaffen, headshaken, bijten naar het zadel of de riem,…

Voordelen van NEI bij dieren:

 • Nei kan zonder aanraking van het dier plaatsvinden (via het baasje of met de biotensor), indien gewenst ook op afstand via laptop of foto
 • Nei kent geen neveneffecten
 • Het is niet ingrijpend voor het dier
 • Doordat er met het onderbewustzijn wordt gecommuniceerd kan NEI heel goed worden toegepast bij alle soorten dieren
 • Kan ingezet worden voor elke klacht of probleem, kan gecombineerd worden met alle andere reguliere of alternatieve therapieën
 • (Zwaar) getraumatiseerde dieren kunnen dankzij NEI nog een mooi leven tegemoet gaan! (Denk maar aan honden die gebruikt werden om veel puppy’s te werpen in de broodfok.)

Total Reset

Met deze methode kunnen we bij alle diersoorten gemakkelijk allergieën & intoleranties aanpakken. Ook andere disbalansen in organen of tekorten van bepaalde stoffen kunnen we terug in balans brengen.

Voor welke klachten?

 • Huidproblemen zoals eczeem, hotspots
 • darmstoornissen zoals spastisch darmcolon, diarree, obstipatie, etc.
 • nier- en blaasproblemen
 • problemen met klieren (schildklier, prostaatklier, anaalklieren,…)
 • spieren- en gewrichtsproblemen
 • aandoeningen van het skelet of de botten
 • problemen van het zenuwstelsel
 • problemen met de bloedvaten
 • emotionele disbalansen (bv plotse verandering in gedrag, angsten, headshaken,…)
 • diverse immuunstoornissen
 • ….

​Hoe werkt het?

Total Reset is een combinatie van de spiertest uit kinesiologie, de kennis van chiropractie en de westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit is ontstaan is acupunctuur. Dat betekent dat wij het lichaam holistisch bekijken, wij bestaan uit organen en ieder orgaan heeft regulier zijn eigen arts, maar vanuit de Oosterse geneeswijze bekeken, worden al die organen onderling met elkaar verbonden door middel van meridianen.

Westers gezien reageert het lichaam op een eiwit, als dat als lichaamsvreemd wordt gezien, dan start er een immuunreactie. In het bloed kun je dan IgE of IgG testen. (Even heel kort door de bocht). Wanneer we kijken naar de meridianen en het energieveld van ons lichaam, dan reageert ons lichaam al wanneer het in het energieveld komt van een stof. Er is een uitwisseling van informatie tussen de twee energievelden. Als ons lichaam dat andere energieveld herkent al zijnde een ‘goede’ energie, dan is er niets aan de hand. Alle meridianen blijven vrolijk stromen, het lichaam is in balans en gezond.

Wanneer dat andere energieveld wordt gezien als ‘vijand’, dan ontstaat er een reactie en die reactie is in eerste instantie in de meridianen en daarna fysiek merkbaar.

Dieren worden bij TRM altijd behandeld via zijn baasje of iemand die voor het dier zorgt. Als surrogaat is het nodig om het dier te kunnen aanraken tijdens de sessie, met een voet of been is voldoende aangezien ik uw handen nodig heb om mee te werken.

Oorzaken van allergieën:

 • Toxines van diverse bronnen: voeding, bacteriën, schimmels, virussen
 • neurotoxines zoals kwik, MSG, straling etc.
 • verwondingen, littekens, ongelukken, operaties, etc.
 • genetisch bepaald; allergieën geërfd van grootouders etc.
 • deficiëntie en onvoldoende opname van nutriënten
 • emotionele trauma’s

Hou er rekening mee dat het mogelijk is dat u uw dier na de behandeling 25 uur weg moet houden van het gevonden/behandelde allergeen. Het kan dus zijn door een klein dieet (bv bij voedingsallergie) of een vermijdingsafstand (bv bij graspollenallergie of allergie voor de andere hond/kat kan dus ook). Het aantal sessies dat uw dier moet krijgen is niet vooraf in te schatten. Mijn huidige ervaring zegt dat bij zware allergieën of allergieën die er al lang zijn uw dier wel een tal van sessies moet ondergaan tot genezing. U kan uiteraard de behandelingen wat spreiden indien gewenst.

Lees dit document zeker alvorens u een afspraak maakt voor de Total Reset:

Op volgend filmpje kan je zien hoe we te werk gaan bij een behandeling op de mens:

Geen enkele behandeling vervangt een bezoek aan een dierenarts.