MENSEN

 1. HOLISTISCHE COACHING:

  Hieronder kan u lezen met welke methoden ik het meest werk. Wanneer u een afspraak boekt, dan bekijken we samen tijdens het intake- gesprek welke methode we het best kunnen inzetten voor jouw vraag / klacht.

  NEI

  Elke gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden zorgt ervoor dat er emotioneel/energetisch iets vastloopt.
  Deze emotionele blokkades beïnvloeden het functioneren van je lichaamscellen waardoor fysieke klachten ontstaan. Denk aan hoofdpijn, huidproblemen, buikklachten, blessure gevoeligheid bij het sporten, allergie en overgewicht. Een pijnstiller, rust, een zalfje of een pilletje kan de klacht verminderen. Maar je klacht zal later weer terugkeren, simpelweg omdat de oorzaak niet wordt aangepakt.

  Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) kunnen we in gesprek gaan met het onbewuste geheugen (door middel van spiertesten of gebruik van de biotensor & een vast protocol van vragen) om de details van de emotionele blokkade te achterhalen. Wanneer bekend is welke emotie en welke gedachten op welk moment in het verleden zijn vastgelopen, kunnen we dit energetisch oppakken en ‘integreren’. Je “wist” hiermee de oorzaak van de klacht uit het onderbewustzijn. En zonder oorzaak heeft de klacht geen bestaansrecht meer. Nu kan het lichaam herstellen. Wanneer je bewust meegaat in verandering, doet het zelfhelende vermogen de rest.

  Voordelen van NEI:

  • werkt snel en effectief; 2 tot 3 sessies kunnen al voldoende zijn om een blokkade op te ruimen en daarmee de klachten te laten verminderen of verdwijnen
  • is een zachte methode; er wordt niet eindeloos gepraat over problemen en ze hoeven niet opnieuw te worden beleefd
  • geeft waardevolle inzichten
  • je komt snel tot de kern
  • activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam
  • is er voor iedereen: van jong tot oud, mens en dier, in iedere levensfase
  • kan ingezet worden bij elk probleem of ongemak
  • kan prima gecombineerd worden met andere therapievormen (bv. voedingssupplementen, Bachbloesems, Total Reset Methode,…)
  • doordat er met het onderbewustzijn wordt gecommuniceerd kan NEI ook heel goed worden toegepast bij mensen die niet kunnen praten, bv. baby’s, mentaal gehandicapten, …

  Nuttige weetjes:

  • Sommige mensen hebben meer dan 3 sessies nodig, het is moeilijk om op voorhand in te schatten hoeveel u er nodig hebt. Het heeft ook te maken met jouw gekozen doelen / wat je met NEI wil bereiken.
  • Bij kinderen met (serieuze) klachten/ziekten (bv. probleemgedrag, depressie, …) ligt de oorzaak vaak bij de ouders d.m.v. overgenomen emoties, het zou fijn zijn als ik u als ouder ook mag behandelen (in een volgende sessie), dit geeft een veel sterker en blijvender resultaat. Geef bij kinderen a.u.b. niet te snel op tijdens een lopend traject. Ook kinderen kunnen meer dan 3 sessie nodig hebben bij hun klachten / problemen.
  • Vraag jezelf altijd af bij wie het probleem of de werkelijke klacht ligt….
  • Als uw kind geholpen wil worden, help ik uw kind graag. Als u als ouder/voogd wil dat het kind geholpen wordt, maar het kind wil dit niet, dan is de kans klein dat NEI gaat helpen, omdat ze zich ertegen kunnen verzetten.
  • U mag gerust aangeven aan mij dat u geen klik voelt met mij als therapeut/persoon; ik verwijs je graag door naar één van mijn (nei-) collega’s zodat je toch nog de gepaste hulp kan vinden.
  • Wanneer u het financieel te moeilijk hebt, geef dit aan. Samen vinden we een oplossing hiervoor.

  Fysieke klachten:

  Gewrichts- en spierpijnen, artrose, reuma, (chronische) vermoeidheidsklachten, auto-immuunziekten, huidklachten zoals eczeem, (spannings-)hoofdpijn, intoleranties en allergieën, maagklachten bv reflux, hyperventilatie, verteringsproblemen, ontstekingen (bv tenniselleboog, hielspoor), winderigheid, overmatig zweten, hartkloppingen, hormonale klachten (bv. menopauze), diabetes, weinig eetlust, overgewicht, …

  Emotionele klachten:

  Stress, tics, slaapproblemen, burn-out, faalangst, angsten allerlei, rouwen, verdriet, huilbuien (baby), neerslachtigheid, negatief levenspatroon, herhalende patronen, onzekerheid, perfectionisme & werkt ondersteunend bij verslavingen & afvallen, …

  • Wanneer ik ondervind dat NEI niet meer kan baten voor uw klachten, verwijs ik u graag door naar een geschikte therapeut / (homeopatische) arts.

  Total Reset Methode

  TRM® pakt allergieën, intoleranties en andere disbalansen in het lichaam aan…hoe heerlijk zou het zijn voor jou en je dier om alles terug te kunnen eten, ruiken, voelen of aanraken.

  Waarom Total Reset?

  Intoleranties, sensitiviteiten, en IgE gemedieerde allergieën kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, deze kunnen succesvol behandeld worden door een Total Reset Therapeut. Maar dat is niet het enige. Iedere disbalans in het lichaam die voor gezondheidsproblemen veroorzaakt, kan in balans gebracht worden.

  Voor welke klachten?

  • oor-, neus- en keelproblemen
  • darmstoornissen zoals spastisch darmcolon, diarree, obstipatie, lekkende darm syndroom, etc.
  • nier- en blaasproblemen
  • problemen met klieren (zoals de schildklier, prostaatklier, bijnieren, …)
  • spieren- en gewrichtsproblemen zoal onverklaarbare spierpijn, pijn of stijfheid in de gewrichten
  • stofwisselingsstoornissen
  • aandoeningen van het skelet of de botten
  • problemen van het zenuwstelsel
  • problemen met de luchtwegen zoals astma, bronchitis, longcovid etc.
  • huidproblemen zoals psoriases, eczeem, acne.
  • problemen met de bloedvaten
  • emotionele disbalansen
  • (spannings)hoofdpijn en migraine
  • diverse immuunstoornissen

  ​Hoe werkt het?

  Total Reset is een combinatie van de spiertest uit kinesiologie, de kennis van chiropractie en de westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit is ontstaan is acupunctuur. Dat betekent dat wij het lichaam holistisch bekijken, wij bestaan uit organen en ieder orgaan heeft regulier zijn eigen arts, maar vanuit de Oosterse geneeswijze bekeken, worden al die organen onderling met elkaar verbonden door middel van meridianen.

  Westers gezien reageert het lichaam op een eiwit, als dat als lichaamsvreemd wordt gezien, dan start er een immuunreactie. In het bloed kun je dan IgE of IgG testen. (Even heel kort door de bocht). Wanneer we kijken naar de meridianen en het energieveld van ons lichaam, dan reageert ons lichaam al wanneer het in het energieveld komt van een stof. Er is een uitwisseling van informatie tussen de twee energievelden. Als ons lichaam dat andere energieveld herkent al zijnde een ‘goede’ energie, dan is er niets aan de hand. Alle meridianen blijven vrolijk stromen, het lichaam is in balans en gezond.

  Wanneer dat andere energieveld wordt gezien als ‘vijand’, dan ontstaat er een reactie en die reactie is in eerste instantie in de meridianen en daarna fysiek merkbaar.

  Lees ook zeker dit: Na een behandeling is het mogelijk dat je je aan een vermijdingstijd van 25 uur moet houden t.o.v. het gevonden allergeen. Dit kan zijn: 25 uur niet eten, niet ruiken, niet aanraken, niet in de buurt komen van. Indien dit niet mogelijk is, bv omdat je allergeen aardstralen zijn, dan werken we met magneetjes die we op bepaalde punten plakken. 2 op de handen en 2 op de voeten. Hou er in dat geval dan rekening mee dat je 25 uur lang niet kan douchen of zwemmen (blijft dan niet plakken). De magneetjes hangen op plakkertjes in huidtint en zijn niet zichtbaar, het lijkt op die ronde plakkertjes van bij de dokter.

  Wat is de definitie van een allergie?

  Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich niet schadelijk hoeven te zijn, zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van de huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen.

  Oorzaken van allergieën:

  • Toxines van diverse bronnen: voeding, bacteriën, schimmels, virussen
  • neurotoxines zoals kwik, MSG, straling etc.
  • verwondingen, littekens, ongelukken, operaties, etc.
  • genetisch bepaald; allergieën geërfd van grootouders etc.
  • deficiëntie en onvoldoende opname van nutriënten
  • emotionele trauma’s

  Lees dit document zeker alvorens u een afspraak maakt voor een vervolgbehandeling met Total Reset:

  Client-informatie-eerste-afspraakDownloaden

  Je kan op de website van Total Reset ervaringen lezen van deze methode: https://totalresetmethode.nl/ervaringen/

  Op volgend filmpje kan je zien hoe we te werk gaan bij een allergiebehandeling:

  2. THERAPEUTENWIJZER

  De dag van vandaag is er een overaanbod aan coachen en therapeuten met allemaal hun eigen manier van therapie. Weet u niet goed welke richting je uit moet met je vragen/klachten? Dan neem ik graag de tijd om te luisteren en bekijken we samen wat bij jouw past! Ikzelf ben erg goed op de hoogte van het huidige (holistische / energetische) aanbod wegens ervaringsdeskundigheid.

  3. BACHBLOESEMS

  Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren,…

  Bachbloesem of Bach remedies, zoals ze ook soms genoemd worden hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust. 

  Bachbloesem remedies gaan emoties of karakters dus niet verdringen of veranderen